Trådlösa hörlurar & musikinstrument

By Jonas Fransson | Starta musiken

Nov 28

Tack vare den snabba teknologiska utveckling har samhället förändrats i grunden. Detta gäller inte minst när det gäller musik. I dag kan människor ta del av musik var de än befinner sig i världen. Tack vare trådlösa hörlurar är det enklare att njuta av musik. Dessutom har utvecklingen bidragit till att det går att spela musikinstrument utan att behöva ha massor med sladdar kopplade till instrumentet. Trådlösa musikinstrument har underlättat för professionella musiker, inte minst när det kommer till konserter och föreställningar. Här kan du läsa mer om trådlösa hörlurar och musikinstrument.

Trådlösa hörlurar

De revolutionerande trådlösa hörlurarna älskas av konsumenter över hela världen. För bara några år sedan var det givet att använda de klassiska tråddrivna hörlurarna som oftast följer när man köper en mobiltelefon. I slutet av 2016 lanserade Apple den första versionen av deras AirPods som banade vägen för trådlösa hörlurar. AirPodsen var innovativa eftersom de gjorde så att det gick att lyssna på musik helt trådlöst. Efter detta har många andra märken släppt egna versioner av trådlösa hörlurar. Du hittar ett brett utbud hos https://www.phonelife.se/horlurar-headset/true-wireless, bland annat från framstående märken som DeFunc, Urbanista och Sudio. Hos PhoneLife hittar du de hörlurar som passar just dina preferenser, oavsett om det är lång batteritid, tung bas eller klart ljud. Dessutom erbjuder de alltid fri frakt och snabba leveranser.

Den stora fördelen med trådlösa hörlurar är att du slipper onödiga sladdar som ofta är i vägen. Detta är framför allt välkommet hos de som gillar att träna med musik. Musik vid träning är ett måste för många och med trådlösa hörlurar är det mycket lättare att röra sig obehindrat. Detta minskar risken för att hörlurarna ska åka ur örat under träning. Till skillnad från hörlurar med sladd kräver de nya trådlösa varianterna varken armhållare eller fickor. De sladdfria hörlurarna uppskattas även i andra sammanhang än träning. Hos de flesta hörlurar går det att justera ljudstyrka, låtval och samtal på lurarna. Med andra ord behöver du inte ta upp mobilen.

Det finns även ett stort utbud av trådlösa högtalare som förbättrar musikupplevelsen. På samma sätt som med de trådlösa hörlurarna slipper du trassel med sladdar. Dessutom kan du enkelt ta med dig dessa högtalare om du vill spela musik i bilen, på stranden eller i parken.

Trådlösa musikinstrument

De trådlösa hörlurarna är en fröjd för alla som älskar att lyssna på musik. Den trådlösa musikvärlden sträcker sig även till musikskaparna där trådlösa musikinstrument underlättar för musiker. Utan att tumma på kvaliteten eller musikupplevelsen går det att spela på trådlösa musikinstrument. Detta gäller även för hobbymusiker, men de största fördelarna är för de professionella musikerna vars yrke underlättas.

Professionella artister kan röra sig mer fritt tack vare de trådlösa instrumenten. Detta är framför allt viktigt på scen där det ger möjligheter att intensifiera visuella effekter som rörelser och dans. Gitarrer och elbas var bland de första trådlösa instrumenten, men idag är de långt ifrån de enda. Det är inte ovanligt med trådlösa keyboards, fioler, synt och även saxofoner. I princip alla instrument har idag trådlösa versioner tack vare den teknologiska utvecklingen. Mycket stora instrument som är svåra att förflytta hör till undantagen. Akustiska instrument är ofta utrustade med särskilda mikrofoner för att de ska kunna användas med trådlösa sändare.