Musiken gör eventet fulländat!

By Jonas Fransson | Starta musiken

okt 23
musikfestival
Att planera ett event ska vara roligt men samtidigt väl genomtänkt. Det finns många festplanerare att vända sig till och https://www.magnetevents.se är ett av dessa företag som kan göra ditt event till en fullständig succé. De är engagerade och genomför ett event tillsammans med sina kunder och lyssnar väl till framförda önskemål.

När man planerar ett event bör man tänka på vem det är för och i vilket syfte. Ska man ha något speciellt tema eller inriktning? Det är viktiga saker för att kunna göra ett event lyckat. Kanske involvera musik till? Tänk dig en fest, bröllop eller kalas utan musik, det skulle bli ganska fattigt och lite avdankat. Musik kan levereras i oändligt många stilar.

En 50-60-talsfest med både tema inom klädsel och musik med riktig rock’n’roll skulle göra eventet fantastiskt. Gäster på en sådan fest skulle länge minnas kalaset. Speciellt om gästerna själva är uppväxta med just den sortens musik. Det skulle bli en fulländad stämning och glädje för alla.
musikevent
Eller ett bröllop med ett liveband som spelar både brudparets och gästernas favoritlåtar.
Det hör liksom till att ha musik på en bröllopsfest. En del kanske väljer att ha en DJ som spelar musik istället för live-band och det fungerar ju det också, men klart är att live-musik gör det där lilla extra på ett bröllop. Föreställ er bilden av brudparet som glider ut på dansgolvet i brudparets första dans till vacker spelad musik av ett band, det kan bara jämföras som något magiskt, fantastiskt och helt underbart vackert.

Eller på ett barnkalas: spela alla barnens favoritsånger. Kanske med en tillhörande lek där barnen ska gå i ring runt stolar för att hitta en att sitta på, och någon vuxen som håller i leken stänger av musiken. En rolig och populär lek som många utför på kalas för sina barn. Tänk då att vara utan musiken, det skulle bli ganska omöjligt att genomföra den här leken då. Alla barn älskar ändå musik och sång i olika avseenden. Musik och sång blir man glad av.

Att involvera musikens toner till sitt event är ett smart sätt att få gästerna att inta rätta feststämningen där glädje och skratt kommer att erövra hela eventet. Det skapar gemenskap där gästerna ofta kan känna igen sig i viss musikstil. Det kanske medför att man tillsammans med även okända på festen sjunger med i låtar som spelas. Även på barnkalas skapas denna gemenskap genom igenkännande av sånger där barnen kan sjunga med i dem.

Kanske har man även lekar på vuxnas fester och vore det inte då roligt att genomföra karaoke? Denna aktivitet kan gynna gemenskapen ännu mer och till och med få personer på festen att våga sjunga trots att man kanske inte annars ens skulle tänka tanken på att göra det.

Musik kan verkligen medföra att ett event blir en fullspäckad, galet, fantastisk och lyckad sammankomst! Gästerna skulle sent glömma festen.