Bästa apparna för att skapa musik

Så här väljer du din musikframställning! iOS eller Android? Den typ av enhet du har är det första steget upp i appstegen. Här presenteras några från båda kategorierna och appar som är kompatibla med båda. Vilken typ av app? Numera finns det massor av inte bara appar som gör musik, men olika typer när det gäller vad de faktiskt låter dig göra. Vissa avancerade appar kostar nästan 200 kronor, medan andra är gratis – så håll det i åtanke. Här inkluderas både betalda och gratisappar för att ge dig några alternativ.

Eftersom tekniken fortsätter att växa blir musikproduktionen mycket bredare när det gäller hur vi faktiskt kan göra det. I motsats till att vi behöver en fyra-track-inspelare, mikrofon och några instrument som förr, kan vi helt enkelt ladda ner programvara till våra datorer, telefoner eller surfplattor och skapa direkt med bara våra fingertoppar. Vi är stora fans av skapelsen, och av de mer populära applikationerna vill vi veta vilka som är de bästa. Det var tufft eftersom det finns så många där ute!

De två mest populära apparna


Om du inte har hört talas om Apple Garageband så är det en av de mest populära digitala ljudstationerna för MAC i världen just nu. Med den här saken kan du fylla på låtar, virtuella pianon och trummor, spela in din röst med mikrofonen och tillämpa ljudeffekter, samplar och en fin funktion som vi gillar kallat ”smart keyboard” som hjälper dig att skapa spår. Det är också super billigt. Det är en iOS (fungerar med både iPhone och iPad), tyvärr inte för Android eller andra smarta enheter!

Steinbergs Cubase är en mycket populär digital ljudarbetsstation bland musikproducenter. Här är deras version (er) av Cubase i form av en app – Cubasis – en annan super app som ger dig otaliga funktioner att leka med. Du har obegränsat ljud\MIDI-spår, 24 tilldelningsbara ins och outs, högkvalitativ upplösning upp till 24 bitars/96 kHz, mixer med inbyggda FX, MIDI och ljud-loopar, bara för att nämna några funktioner. Det är en av de dyraste apparna på marknaden när det gäller musikframställning, men det ska vara värt det!

Listan fortsätter

FL Studio Mobile HDImage-Line FL Studio Mobile HD är lite billigare än Cubasis. Här finns några utmärkta funktioner som du kommer att få: en MiniSynth med 70 förinställningar, 133 instrument (kit och loopar), stegsekvenserare (upp till 99 spår), 10 effekter, pitchblandning, provtagning, vågredigerare (anpassa enskilda spår), och bland så mycket annat. När du är klar laddar du snabbt till Dropbox eller SoundCloud, eller exporterar det kvickt via e-post för att visa alla dina vänner. Vi rekommenderar starkt detta för nybörjare och mellanproducenter. Det är superkul att använda och möjligheterna är nästan oändliga.

Slutligen får vi prata om ett av våra favoritmärken utan diskussion – Akai iMPC Pro! Du har alla hört talas om Akai MPC trummor , eller hur? Här är din appversion av det med 64-track-kapacitet, inbyggd provtagning, stort ljudbibliotek (1.400+), 3-D-prestanda, precisionsknappar\faders, chop up-prover, notera upprepning, live-sekvensering och 3-band EQ. det verkar inte som att Akai glömde en enda funktion som kan överföras till en app, en av anledningarna att det är en favorit. Nu är det bara upp till dig att hitta appen som kommer passa dig bäst! Lycka till!