Att planera barnkalas

By Jonas Fransson | Uncategorized

jun 09

Det är alltid roligt med födelsedagsfirande och kalas och ännu roligare är det för barnen. De får leka med sina vänner, äta godis, äta tårta och en del andra godsaker. Och i många fall får de även en fin godispåse att ta med sig hem. Kalas är hur roligt som helst. Men att planera ett barnkalas är inte alltid det lättaste, det kan kräva en del planering.

Det gäller att börja planera kalaset i god tid för att det inte ska bli för stressigt. Man bör börja med att räkna ut hur många man totalt blir på kalaset för att planeringen ska gå smidigare. Det är även bra att fundera på om man endast vill bjuda barnen eller om man även vill bjuda med föräldrarna. När man har ett hum om hur många man blir och hur stort kalaset kommer att bli blir det lättare att planera. Nästa steg blir att fundera ut var barnkalaset ska hållas.

Det finns lite olika alternativ när det gäller val av plats, många väljer att ha sitt barnkalas hemma och andra väljer ha sina kalas i ett lekland. Väljer man att hålla i kalaset hemma kommer det att kräva lite mer planering än vad ett lekland gör då de brukar hjälpa till att anordna det mesta inför kalasen. Då får man hjälp med allt från mat till musik.

Tilltugg och tårta

Det finns mycket som behöver göras och planeras inför ett barnkalas. Man behöver fundera vad det ska bjudas på och om det endast ska vara tilltugg eller om man vill bjuda på mat. Ofta kan det räcka med något tilltugg och en god tårta. På https://www.dintarta.se/motivtarta/tarta-barnkalas kan man hitta ett stort urval av olika tårtor som passar till alla olika teman. Något som kan vara lite extra kul kan ju vara att ha en tårta med en bild på barnets favoritfigur. Det finns mängder med olika alternativ för den perfekta tårtan .

Underhållning och musik

För att kalaset ska bli så roligt som möjligt för de små gäller det att välja rätt typ av musik. Det finns många artister som gör roliga barnvisor och sånger som barnen brukar älska. Men ofta finns det just några låtar som barnen kan gilla lite mer än de andra och då gäller det att ta reda på vilka dessa låtar kan vara för att det ska bli riktigt kul!

Vilka låtar och artister barnen brukar gilla går oftast i perioder och beror även på vilken ålder barnen är i. Varje ålder har sin musikfas och sina favoriter. Därför gäller det att ha koll på vilka låtar som är populära för stunden.

För att göra det ännu roligare kan man ha lekar med dessa låtar för att underhålla barnen. Man kan leka dansstopp, limbo eller stolleken. Med dessa lekar och favoritmusiken på plats kommer kalaset att bli en succé.

Men vill man göra kalaset lite mer exklusivt kan även vara kul med lite clownunderhållning. Detta ger ett extra gott skratt till både föräldrar och barn!